Co to jest i z czym to się je?
Te pytania nurtowały wielu. I nie ma co się dziwić, bo są ważne Prawie tak ważne, jak „Mieć, czy zjeść?”. Nawet Sokrates powiedział: „Człowiek nie je, żeby żyć, ale żyje, żeby jeść”… albo jakoś inaczej… rzecz w tym, że mówił o jedzeniu!
Nadszedł taki moment, w którym zrodziła się niespodziewanie pewna inicjatywa i zaskoczyła samych głównych bohaterów! Wyskoczyła, jak Atena z głowy Zeusa... czy z czego ona mu tam wyskakiwała.
Dlatego postanowiliśmy wyjaśnić Wam, czym jesteśmy i z czym nas się je.
BOHATEROWIE:
Ania - lubi gotować, jeszcze bardziej kocha jeść, ma talent, zacięcie artystyczne, ogromną wyobraźnię i kreatywność, a na dodatek to życzliwa i przemiła osoba… lecz nie wtedy, gdy chcecie Jej zabrać to, co ma na swoim talerzu.
MIEJSCE AKCJI:
Są takie przybytki w Warszawie i we Wrocławiu, w których można, warto, a czasami nawet trzeba zjeść, by życie nie było smutne jak... jak wiecie co.
FABUŁA:
Z racji tego, że dwójka wspomnianych bohaterów wyznaje prawdziwie mądre dewizy życiowe, jak: "Ma się dar boży zmarnować, lepiej zjeść i odchorować", "Gdy kuchnia stygnie, stygnie i miłość", "Kto nie wyda na kucharza, ten wyda na lekarza!" itp., postanowiła te miejsca odwiedzić, zaryzykować swoim życiem i zdrowiem, spróbować wielu rzeczy, a potem to sfotografować, opisać i pochwalić lub ewentualnie opieprzyć (kolejność dowolna).
MOTYW PRZEWODNI:
Nie mieliśmy wątpliwości, co nim będzie. A jest nim… MIĘSO! Spytacie, dlaczego? To proste! Nasza Dwójka mięso lubi, ceni i poleca (gdyby Święty Graal istniał, mógłby być z mięsa). Ale spokojnie, nie ograniczymy się wyłącznie do niego.
Witajcie na pokładzie! :)
OdpowiedzUsuń